Miau.bg»Съвети»Язовец как да го прогоним?

Язовец как да го прогоним?

Язовец как да го прогоним?

Язовецът е красиво животинче, но когато се засели в дома ни, може да стори истински неприятни бели. По-досаден е от всеки друг досаден вредител като къртица, сляпо куче и белка. Прави изкопи където си поиска, а те могат да бъдат особено вредни. Преди всичко трябва да установим дали нашия "приятел" е язовецът, за който се съмняваме. Това никак не е трудно, тъй като задните му крака оставят видими следи със стъпка, която има 5 пръста.

Да изгоним язовец може да се окаже истинско предизвикателство.

Най-доброто, но свързано с инвестиция решение да изгоним язовец, без да го нараняваме, е поставянето на електрически огради /в домове, в които няма домашни животни, които да живеят навън/.

Има и нещадящи методи за прогонването му като поставянето на отрова. Този метод крие рискове за домашните любимци, затова не е предпочитан.

Друг вариант е примка за язовец. Тя трябва да бъде поставена спрямо височината на животното, на височината на главата му. Ако имаме късмет да е гладен, ще се хване на тази въдица.

Най-сигурният начин си остава хващане на язовеца в капан. Но тук трябва да изпълним няколко условия.

Подходящ капан е този с падащи врати. Поставя се на места, където се появява животното. Капанът трябва да се проверява рано сутринта, още преди изгрев слънце, защото язовецът е много силно животно и може само да се освободи.

Ако имате среща с чудновато животно като язовеца, въоръжете се с търпение и резултатът няма да закъснее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати