Miau.bg»Съвети»Кога проглеждат малките зайчета

Кога проглеждат малките зайчета

Кога проглеждат малките зайчета

Зайчетата са малки, сладки и пухкави създания, които несъмнено ще покорят сърцето на всеки човек. Те са изключително миловидни и тихи, както и добронамерени към своите стопани. Зайчетата не са капризни, което превръща тяхното отглеждане в още по-приятно и ползотворно преживяване.

За да имате зайче у дома, трябва да сте запознати с тяхната природа, навици и нужди, за да им осигурите качествена и благоприятна среда за живот. Един от аспектите, за които трябва да сте информирани, е тяхното развитие. Важно е да знаете, че зрението при зайчетата не се появява при самото им раждане, а е плавен процес в хода на израстване.

Ето кога проглеждат малките зайчета:

Зайчетата обикновено се раждат през нощта, като се появяват на бял свят напълно слепи. Първата физиологична промяна, която те претърпяват, е покриването на телата им с козина. Това се случва още на 5-7 ден след раждането им. Веднага след това започва да се развива и зрението на малките зайчета, които обикновено проглеждат изцяло на между 8 и 10 ден от тяхната поява.

При някои зрителските способности могат да настъпят по-късно – около 12-ия ден след раждането на зайците. Тогава те започват да виждат околния свят и да разпознават цветове, предмети, хора. Това им спомага да активизират и своята двигателна дейност, затова обичайно след 10-ия ден малките зайчета започват да пълзят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати