Плаж, тънещ в пластмаса, се превърна в рай за костенурки (СНИМКИ)

Плажа Версова
Снимка: Keenan Adams
Плажа Версова

От 1970 година морските костенурки са изчезващ вид и с всяка следващата година броят им намалява. Но бебета костенурки, които може да видите в галерията ни, ще ви върнат надеждата за тези прекрасни същества.

Гнездото е било едно от 299-те регистрирани по света. Най-многобройни гнезда на костенурки има по индийските и мексиканските плажове.

Фотографиите в галерията са били направени на голям плаж в Мумбай, Индия, който само преди няколко години е тънел в боклуци. Плажът е бил почистен от екип доброволци и след като найлоновите торбички и отпадъците са отишли в контейнера, мястото се е превърнало в регион за снасяне на яйца от морски костенурки.

В рамките на 85 седмици от плажа Версова са били събрани 5 милиона килограма пластмаса. Събирането е отпадъците е направено по проект за почистване на плажовете по света.

Мръсните плажове и рибарските кораби да двете основни причини за по-ниския брой на морски костенурки в океаните. Ето защо всяка инициатива за отстраняването на тези пречки съдейства за тяхното опазване.

Малко след като плажът в Индия е бил почистен основно, е започнало и гнезденето на първите костенурки. А моментът, в който новородените се върнали обратно в океана, се определя като сюблимен за работата на доброволците.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати