След години, вързано с метална верига, това куче вкуси свободата

След години, вързано с метална верига, това куче вкуси свободата
Снимка: Territorio de Zaguates

Има хора, които се отнасят с домашните си любимци като със свои деца, но има и други, които изливат гнева и жестокостта си върху невинните животни. Кала, за която ще ви разкажем днес, е станала жертва на втория тип хора.

Тя е била окована със синджир, който едва ѝ позволявал да диша. Не е може дори да наведе главата си, защо това я задушавало. Собственикът на Кала е бил механик от Сан Хосе, Коста Рика, който я хранел рядко и нито веднъж не я завел на ветеринар.

За щастие механикът е имал бдителни съседи, които забелязали страданието на животното и съобщили на полицията. Животното е било спасено от приюта Territorio de Zaguates.

Кала е живяла е истински кошмар. Когато я открихме, по шията ѝ имаше големи рани заради триенето между кожата ѝ и металната верига. Духът ѝ бе пречупен и си личеше, че дълго се е измъчвала, споделя Лия Батъл от приюта за животни.

Дори и след като е била спасена, Кала не се доверявала на хората. С години е била пренебрегвана, изтезавана и лишавана от свобода и било нужно време, за да се възстанови.

Но днес Кала е едно щастливо куче, което с удоволствие тича в парка. За нея се грижи приемно семейство, което е поело грижата за още няколко кучета, а Кала се разбира с тях и играе с удоволствие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати