Безумие! Забраниха на лъвчетата Терез и Масуд да заминат за Холандия

1 от 3 Снимки
лъвчетата Терез и Масуд
Снимка: bTV
лъвчетата Терез и Масуд

Лъвчетата Терез и Масуд са поредните, попаднали в абсурдния кръговрат на държавната администрация. Пречки от законов характер не позволяват на животните от зоопарка в Разград да заминат за Холандия.

От пет месеца насам Марина Георгиева се грижи денонощно за лъвчетата. Доброволка във фондация Дивите животни, тя се е превърнала в майка за малките. Терез и Масуд обаче трябва да бъдат преместени в спасителен център колкото се може по-бързо, защото възможностите на доброволците отдавна са се изчерпили.

В центъра на международната организация Четири лапи в Холандия очакват лъвчетата. Общинският съвет в Разград обаче се бави с повторното гласуване относно предложението на кмета лъвчетата да заминат за зоопарка в Пазарджик въпреки обещанията на екоминистъра, че това няма да се случи.

Само преди месец Нено Димов заяви, че ако трябва животните ще бъдат отнети в полза на държавата, за да бъдат изпратени в спасителния център в Холандия. За момента обаче администрацията като че ли повече пречи, отколкото да помага за реализация на този план.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати