Герои! Деца от Кърджали спасиха полуживо куче, изхвърлено в чувал

Герои! Деца от Кърджали спасиха полуживо куче, изхвърлено в чувал
Снимка: Facebook/Animal Care Kardzhali

Деца от Кърджали дадоха добър урок по благородство на всички, като помогнаха на малтретирано куче, изхвърлено в завързан чувал.

11-годишното куче Боби е открито в изключително тежко състояние извън града. То било намерено от две деца, докато се опитвало да се отскубне от лапите на смъртта.

Виждайки че положението на животното е много сериозно, малчуганите решили да му помогнат, вървейки с него до града. Там Боби е приет от ветеринарен лекар, който се ужасил от огромните рани, които възрастното куче имало.

Личало си, че хората, с които се е сблъсквал по-рано са горили фасове в него и са се гаврили с животинката по всевъзможни начини.

За щастие най-лошото за Боби вече е зад гърба му. След продължителни грижи от ветеринарния специалист сега той е стабилизиран.

Борбата за изтерзаното куче обаче продължава, тъй като то е временно настанено в местно учреждение и спешно си търси стопани, пише във Фейсбук страницата Грижа за животните Кърджали.

Спасителите на Боби се надяват, че той ще открие своите хора, които ще се грижат добре за него и ще му дадат шанс да изживее достойно старините си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати