Ето как домашният любимец ви лекува от стреса

1 от 8 Снимки

1. Хората с домашни любимци не страдат от самота


Стопаните на котки и кучета, както и други домашни любимци, много по-рядко се чувстват самотни. А самотата е един от основните източници на стрес. Контактът с животните насърчава стопаните да търсят социални контакти и с други хора. Дори когато разхождат кучето в парка, стопаните водят повече разговори с непознати;

Стресът е най-големият бич на съвремието ни. Все повече хора попадат в капана на тревогите покрай работата, семейството и живота като цяло. Домашният любимец е най-доброто средство, с което да се справите с тревогите.

Докато ние се притесняваме за куп неща от ежедневието, сърцето на домашния любимец тупти само и единствено за нас. Това, съзнателно или не, ни помага да излезем от лошото състояние на ума и отново да се усмихнем.

Домашният любимец, независимо какъв е той, помага да се справим със стреса. Напрегнатото ежедневие не изглежда толкова страшно, щом има кой да ни посреща у дома. Ярките примери за това как домашните любимци ни помагат да се справим със стреса, са показателни:

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати