Учени: За здрав сън спете с кучето си

Учени: За здрав сън спете с кучето си

Ако сте собственик на пале, то със сигурност сте се питали дали кучето ви трябва да спи при вас вечер, или да остане в друга стая. За тези, които все пак са предпочели да поканят домашния си любимец в спалнята, имаме добри новини. Оказва се, че спането с пале всъщност действа добре на съня.

До този извод стигнаха азиатски учени от Център за сън и медицина. В хода на своето проучване експертите са анализирали съня на четиридесет души и техните питомци. В крайна сметка станало ясно, че стопаните на животните се радват на по-пълноценен сън, когато спят в една и съща стая с любимеца си.

Това дава на стопаните някаква сигурност и комфорт, а резултатът от спокойствието е по-здрава дрямка, обясняват учените.

Те обаче поясняват, че зависимостта между пале в спалнята и спокоен сън се наблюдава само когато кучето не се разполага в леглото на собствениците си. Качи ли се животното в кревата, ситуацията вече се променя.

Много хора се чувстват виновни, когато допускат домашният си любимец в спалнята. Сега всички те могат да си отдъхнат, защото изборът им наистина помага на техния сън. За да се случи това обаче и те, и кучето трябва да имат свое собствено пространство, в което да почиват, казват учените.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати