miau.bg»Статии»Живини»Наеха кози, за да спасят парка на Бруклин

Наеха кози, за да спасят парка на Бруклин

Коза
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Козите в парка в Бруклин спасяват горите. Новите обитатели на Проспект парк се радват на широко одобрение.

Служителите на парка са наели специално обучени кози, които имат задачата да се борят с плевелите. Причината е отказът им да използват така вредните пестициди за поддръжката му. Това води до единствения изход - козите, които ще трябва да се справят с проблема.

Проблемът с плевелите в парка се появи след урагана Санди. Стихията изкорени около 30-тина големи дървета и на тяхно място веднага се появиха плевели.

Практиката да се наемат кози не е нова. Ежегодно от парка търсят животинки със сериозен апетит, които да помагат с плевелите. Присъствието им е последната алтернатива за това да се спаси гората в Бруклин. За момента градските кози се справят перфектно със задължението си.

Козите са пуснати свободно из парка. Те необезпокоявано се разхождат и изяждат плевелите. Служителите на парка само минават и чистят след тях.

Присъствието на козите в централната част на града не смущава жителите на Бруклин. Те ги приемат като част от местната природа. Тазгодишните нови кози ще останат в парка до есента. След това ще бъдат изпратени във ферма в заслужена почивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати