Домашните котки излагат здравето на децата ви на опасност

1 от 4 Снимки

Учени от университета в Стокхолм са открили връзка между развитието на някои болести и домашните котки. При горенето на кръвта на четириногите са открити тревожни нива на бромирани инхибитори.

Откритието е притеснително, защото ако домашните любимци се намират в близост до малки деца, може да ги заразят.

Бромирани инхибитори се използват при производството на електроника и различни мебели за обзавеждане. Когато се превърнат в прах, те може да имат негативен ефект върху здравето.

При предишни изследвания беше установена връзка между повишената функция на щитовидната жлеза и факта, че отглеждате домашна котка.

Според учените малките деца, които слагат почти всичко в устата си, са изложени на голям риск покрай любимците.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#192784
А някой направи ли си труда да прочета оригиналното изследване??? В него се казва, че понеже в изследваните котки има повишени нива, то най-вероятно и при малките деца е така, които се заразяват от мебели, дрехи, играчки и т.н., БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИМА ИЛИ НЯМА КОТКА В ДОМА! Просто преполагат, че щом на котките се откразява тази изкустена среда, но тя ще повлияе и на малките деца. Изобщо не се твърди, че котките прехвърлят веществата на децата. Просто и деца, и котки ги поемат от околната среда! Преди ще преразказвате статии от английски, поне се уверете, че разбирате текста!!! Много непрофесионално! miau.bg, никакъв контрол на качеството на статиите, които публикувате ли няма??? https://www.drugs.com/news/cats-absorb-flame-retardants-likely-children-do-65082.html
11
0
Силвия
Силвия
06.06.2017 12:27
За това не бива да се вярва на интернет! Не всичко е истина!
1
0
Силвия
Силвия
04.06.2017 19:12
Тази статия е пълна тъпотия! Не е вярно това! Аз съм имала котка при баба ми и нищо ми няма! Съвсем здрава съм! Който е написал тази статия да си я завре там, където слънце не огрява! Също и учените!
9
0