Полуживо куче беше спасено от варел с катран. Вижте го сега!

Спасяването на Аша
Снимка: theanimalrescuesite
Спасяването на Аша
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Спасяването на бездомни животни в беда винаги е много вълнуващо. Още по-затрогващо и вдъхновяващо е обаче, когато видим как изглежда спасеното хайванче месеци след положените усилия. Именно това дава огромна сила на природозащитните организации да продължават да се борят за всички онези страдащи души.

Такъв е случаят с кучето Аша от Индия, което буквално минава през ада, но благодарение не съвместната работа на хора с добри сърца, тя успява да оцелее и да заживее втори живот /вижте как изглежда Аша в галерията по-горе/.

Аша е като всички бездомни кучета, които срещаме по улиците и задминаваме с пренебрежение. Един ден, вероятно в опит да се стопли, тя влиза в обърнат варел с катран и остава като в капан в лепкавата течност.

Колкото и да се мъчи след това да излезе от варела, това така и не е възможно. Безпомощното животно е обречено на сигурна смърт, но за щастие навреме е забелязано от съвестни хора, които бързо сформират акция по спасяването на полуживото куче.

Те разрязват варела, а след това с помощта на растителни масла започват да отстраняват катрана от покритото му с рани тяло. Междувременно се опитват да хидратират Аша с вода и да я успокояват. След няколко часа кучето вече е освободено от катрана и е подложено на лечение.

Днес Аша вече е напълно здрава. Тя се намира на сигурно място и получава грижи, каквито всяко куче заслужава. Въпреки преживяния по-рано ад сега е щастлива и безгрижна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#185575
"Хавайче" е защото кученцето е от Хаваи ли?
0
1