miau.bg»Статии»Живини»Мъж откри как да спре хъркането на кучето си

Мъж откри как да спре хъркането на кучето си

Тал и кучето му
Снимка: Tal Solomon
Тал и кучето му

Хъркането е явление, който притеснява не само хората, но и животните. Сред обременените с този проблем е и куче на комедиант от Тел Авив. Неговият стопанин обаче намери нетрадиционен подход, за да се справи много бързо с проблема.

От видеозапис, който симпатягата Тал Соломон е публикувал в интернет, става ясно и какъв е лекът, който той е изобретил срещу досадното хъркане на палето си. Кадрите показват куче, което спи сладко и хърка гръмогласно.

Тал слуша шума, създаван от любимеца му, но накрая не издържа и решава да подходи много изобретателно. Той взема телефона си и го приближава до спящия си четириног приятел. След това пуска високо друг запис, на който кучето отново хърка.

Чувайки собственото си хъркане от телефона, животното незабавно се събужда и спира да притеснява собственика си. Тал, от своя страна, е щастлив, че най-сетне е настъпила тишина в дома му и прави самодоволна физиономия.

И въпреки че този клип е с развлекателен характер, ветеринарните специалисти припомнят, че хъркането при животните не бива да предизвика смях у нас, а загриженост, тъй като то се приема като признак, че животното е със затруднено дишане.

Не е изключено състоянието на вашия питомец да подсказва за ринит, гъбично заболяване, затлъстяване, стоматологични проблеми или др. Ако домашният ви любимец не спира да ви притеснява с хъркането си и вие не сте наясно с произхода на проблема му, не се колебайте да потърсите съвет от специалист, препоръчват ветеринарните лекари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати