Кучешкият приют в Шумен се нуждае от гранули за обитателите си

Приют

Дарителска кампания за събиране на кучешка храна организират от приюта за бездомни животни в Шумен. Причината за инициативата е недостатъчното количество гранули, с което центърът разполага.

Храната не достига за изхранване на животните през зимните месеци и приютът има нужда от подкрепа, обясняват от ръководството.

Напоследък обитателите на центъра са се увеличили и това е довело до смаляване на порциите, които се дават на всеки един от тях. В следствие на намаленото количество храна обаче четириногите са станали по-неспокойни и враждебни едно към друго, съобщава

Кампанията за набиране на средства и гранулирана храна тече с пълна силна. Вече има и съвестни граждани, които са се притекли на помощ. Също така заместник-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова успокоява, че животните няма да бъдат оставени на произвола.

Въпреки това от приюта са притеснени защото актуалният договор за получаване на храна изтича в края на календарната година, а контракт за следващата година все още не е налице. Тъй като само за дванадесет месеца на центъра са му нужни близо петдесет хиляди лева за кучешки гранули, дарителската кампания все още е в сила.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати