miau.bg»Статии»Живини»Щъркел-любовчия тормози цяло село

Щъркел-любовчия тормози цяло село

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12617
Шъркел
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Мъжки щъркел, копнеещ за женско внимание, подлуди жителите на германското село Гламбек с налудничавото си поведение. Дългокракият любовчия чукал по прозорците на хората с клюн и се нахвърлял върху автомобилите им, съобщават чуждестранния издания.

Жителка на Гламбек разказва, че щъркелът често трака по прозорците ѝ сутрин. Тя и съселяните ѝ са се видели в чудо с пернатия господин и не знаят какво да предприемат, за да го укротят.

Най-много главоболия животното причинявало на шофьорите, тъй като редовно се нахвърляло на автомобилите им и ги драскало. За да не се стига до по-сериозни повреди, сега всеки от тях криел колата си от птицата, където намери за добре.

И въпреки че агресивното поведение на щъркела изглежда неприемливо за жителите на Гламбек, специалисти обясняват, че то е нещо нормално за самец, който се опитва да се хареса на женските и да отстрани конкуренцията от пътя си.

Оказва се, че откакто се е появил в селото, въпросният екземпляр се опитва да изпъкне пред дамите. Отраженията на други щъркели, които вижда в лъскавите повърхности на колите пък, приема като заплаха и поради това напада автомобилите.

И независимо че досега поведението на напористия любовчия не е довело до желаните резултати, той изглежда амбициран и продължава да търси вниманието на нежните представителки на вида.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати