Невероятната история на вечно ококореното коте Кевин

Ококорено коте

Ококорена писана се превърна в още един от любимците в социалните мрежи. Животното си спечели хиляди почитатели заради това, че изглежда изненадано 24 часа на ден. За жалост обаче неоспоримият му чар се дължи на сериозно заболяване. Запознайте се с историята на невероятния Кевин!

Кевин започва живота си като обикновено улично коте. Но когато е само на месец, е открит от добра жена на име Тейла, която решава да го задържи заради особеното му изражение. А когато по-късно го води във ветеринарна клиника, установява, че ококореният му поглед се дължи на заболяването хидроцефалия.

Освен че диагностицират заболяването, лекарите дават доста неблагоприятни прогнози на Тейла. Те я уверяват, че котето едва ли ще живее дълго, а дори и да успее да оцелее, няма да е гальовно и игриво като останалите котенца. Като по чудо обаче прогнозите на специалистите не се сбъдват. Четири години след това Кевин е жив и всекидневно радва своята спасителка въпреки хидроцефалията си.

При това състояние се наблюдава насъбрала се течност в главата на засегнатото животно. Проблемът изобщо не бива да се подценява, защото може да доведе до проблеми със зрението и слуха му.

Обикновено четириногите пациенти, при които се наблюдава състоянието, се държат странно, трудно пазят равновесие или понякога изпадат в безсъзнание. При по-тежки случаи заболяването причинява и ранна смърт.

За щастие, Кевин все още се държи независимо от частичната си слепота и глухота. Той е забавен и палав. Освен това е истински медицински феномен, защото въпреки всички опасения на лекарите здравословното му състояние винаги е било сравнително стабилно. Той е много по-игрив и любвеобилен, отколкото Тейла си е представяла, че ще бъде.

Още щом видях това коте, се привързах към него. В началото се страхувах да не получи пристъп заради заболяването си, но за четири години това още не се е случвало, споделя стопанката на ококореното коте пред чуждестранни медии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати