Домашни животни ходят на работа със стопаните си в Китай

Домашни животни ходят на работа със стопаните си в Китай

Огромният стрес е сред сериозните предпоставките за намалена трудоспособност на служителите. Това е причината някои от шефовете на фирми да търсят иновативни начини, за да подобрят работата на своите подчинени. Сред началниците с добри идеи е и шеф на китайска компания.

Работодателят разрешил на своите служители да идват на работа с домашните си любимци. Така сега в офиса могат да се видят най-различни породи кучета, палави писани и очарователни морски свинчета, чиято основна цел е да действат успокояващо на своите собственици.

Въпреки че животните не могат да свършат работата на професионален психолог, отдавна се знае, че те имат психотерапевтично въздействие върху своите стопани. Всеки, който отглежда котка, куче или друго комуникативно животинче, знае, че колкото напрегнат да е бил денят му в офиса, забравя за всички проблеми в момента, в който гушне любимия си питомец или си поиграе с него.

Изглежда именно това е взел предвид началникът на китайската фирма, когато стартирал инициативата преди няколко месеца. По това време ръководителите на въпросната компания започнали да търсят начин, чрез който да подобрят настроението и работата на техните служители. Персоналът трябвало да изпълнява задачи в кратки срокове и да се бори с куп други фактори, поради което видимо бил доста стресиран.

При едно от проведените проучвания се установило, че голяма част от служителите се грижат за животни у дома. Ето защо шефът решил да им позволи да вземат своя питомец на работното си място.

Първоначално, когато акцията тепърва стартирала, служителите имали право да водят домашните си любимци в офиса само един определен ден в седмицата. След няколко такива практики обаче ръководителите установили, че този метод действа много добре на служителите, като се подобрила и тяхната екипна работа.

Така в крайна сметка се приело, че стопаните на домашни животни могат да работят в компанията на четириногите си приятели всеки ден. Либералното решение се приело възторжено от служителите и сега те идват на работа с много повече желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати