Вече 11 години лъв и човек са най-добри приятели

Фон Солмс

Лъвът може да е царят на животните, но и той носи сърце. Доказателство за това е историята на африканския лъв Сион и най-добрият му приятел - човекът Фон Солмс.

69-годишният пазач Фрики Фон Солмс от Южна Африка се грижи за Сион от цели 11 години. Лъвчето е родено от лъвица на име Симба. Двамата обаче трябва да се разделят, тъй като има съмнения, че бащата ще убие отрочето си.

Така Фон Солмс се превръща в единственото семейство за лъва. Сион може да от семейството котки, които се славят като най-хладнокръвните убийци, но в същото време носи нежна душа.

Израстна с Фин Солмс Сион се превръща в един нежен и любящ африкански лъв. Двамата са изключително привързани един към друг. Мъжът ежедневно разхожда голямата си котка без каквито и да било предпазни средства или каишки. При разходките Солмс сваля обувките си, тъй като те притесняват хищния му любимец.

Солмс определя Сион като един мекушав и нежен гигант. Той е категоричен, че въпреки страшната си слава тези животни имат чувство за хумор и дори могат да са забавни. Сион никога не е нападал и Солмс вярва, че никога не би наранил никого.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати