Изненада! Служители от Столичния зоопарк отглеждат Алф вкъщи

Маймунче Алф

Малко маймунче от вида лапундер (Macaca nemestrina) е новата разкошна придобивка на Софийски зоопарк. Поради стеклите се обстоятелства обаче бебето, кръстено Алф, не може да остане в зоологическата градина при майка си и в момента бива отглеждано в дома на служителите в столичния зоопарк.

Малкият Алф се е появил на бял свят в края на миналия месец в сектор Примати на Софийски зоопарк. Малко след появата му обаче служителите в центъра установили нещо неприятно - оказало се, че майката на маймунчето няма кърма, с която да го кърми, и освен това не може да полага нужните грижи за мъничето.

Тогава, за да спасят бебето, служителите решили, сами да го отгледат. Така започнало и отглеждането на Алф в домашни условия.

Две седмици след неговото раждане маймунчето Алф се чувства отлично, информират от зоопарка.

Приемните родители на маймунчето съобщават също така, че то има голям апетит и похапва на всеки три часа от адаптираното мляко, с което бива захранвано.

Освен това обича да си поспива и е игриво. Мъничето имало доверие на своите гледачи и видимо приема добре ситуацията, в която се намира.

От зоопарка разясниха още, че маймунчето ще продължава да бъде отглеждано в домашни условия и през следващите месеци. Алф ще бъде под карантина заради сериозния риск да прихване заболявания, срещащи се и при хората.

Той е особено уязвим и заради факта, че не е отглеждан от майка си. Въпреки това хората, които са се превърнали в негови родители в момента, ще дадат всичко от себе си, Алф да оцелее и да укрепне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати