Котка на британска гара стана шефче

Котка шеф
Снимка: twitter-com

Писана от Хъдърсфийлд, Англия се прочу в цяла Великобритания, а и не само. Животното, което се подвизава на железопътната гара в търговския град, беше повишено в главен контрольор по вредителите, информира ЮПИ.

Черно-бялото коте се казва Феликс. Пухкавият чаровник живее на гарата от цели пет години и се е превърнал в талисман на служителите и символ на гарата. Неговата основна задача е да хваща гризачи.

Сега обаче си има почетен пост, на който е назначен от железопътния оператор Фърст Транспенин Експрес. Той се явява признание към котака за неговата отлична работа.

Докато е на смяна, Феликс носи специална светлоотразителна жилетка, а също така и бадж. Освен че обличат с тази импровизирана униформа котето, служителите на гарата се грижат за него, така че то да се чувства уютно. Освен това Феликс може да се похвали и със собствена страница в социалните мрежи.

Трябва да отбележим също така, че очарователното коте си има и своя собствена врата на гарата, през която може да влиза и излиза, когато си поиска.

Известността още не е накарала Феликс да се самозабрави. Като повечето писани и тази котка обожава вниманието и се мисли за господар на всичко. Истината е, че това животно получава повече внимание и лакомства от всеки друг тук, така че определено се чувства страхотно.

Феликс е прекарал почти целия си живот на гарата. Той е донесен тук, когато е само на девет седмици. Откакто се е научил да лови мишки, той се е отдал изцяло на това свое задължение.

Повишението ми е признание за цялата ми работа, през всичките тези пет години. Една мишка на ден държи шефа ми далеч от мен, е написано на страницата на котето във Фейсбук.

Впрочем Феликс е същинска звезда в интернет. Към днешна дата профилът му, който показва как протича един ден на котката, е харесан от над 20 265 души от цял свят.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лана парила
лана парила
26.02.2016 20:33
Сладур!
0
0