Кучешка играчка събра погледите на технологично изложение

Кучешка играчка събра погледите на технологично изложение

Забавна игра за кучета грабна приза най-добър технологичен уред по време на панаира на потребителската електроника в Лас Вегас. Тази игрова конзола ще черпи домашните любимци с лакомства, ако са се справили с мисията си, пише изданието Дейли мейл.

Иновативната кучешка джаджа всъщност има формата на полусфера и е изработена от пластмаса. Тя е снабдена с говорител, лампички и средство за дозиране на вкусните кучешки награди. Замисълът е конзолата да предоставя гранули на кучето, ако то си изпълни задачата.

Конзолата предлага игри със светлини, които домашният любимец ще трябва да докосва с лапички, като комбинациите могат да са различни. Софтуерът, който е внедрен в игровата конзола, нарочно прави игрите все по-трудни, за да се задържи вниманието на кучето и то да прекара повече време с уреда.

Всъщност основното предназначение на тази играчка е да забавлява домашните любимци, останали без надзор. Много от собствениците на кучета са пределно наясно какви пакости може да сътвори техният питомец, когато е сам у дома и му е ужасно скучно.

Но с играчки като тази конзола за кучета животът на стопаните значително се улеснява. Авторът на уреда има и още една добра новина за тях. Според Лео Тротиър - експерт по когнитивни науки, ако едно куче се занимава достатъчно продължително със задачите, то ще подобри умствените си възможности.

Изглежда джаджата на Тротиър наистина е впечатлила всички, щом успя да измести от почетното място машина за коктейли и дистанционно, с което могат да се управляват всички устройства вкъщи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати