Покъртителни истории на деца, отгледани от животни

Вълк

Въпреки че не разполагат с много от човешките умения, представителите на животинския свят са не по-малко грижовни родители. Вижте няколко истории на малчугани, отгледани от зверове! В някои от тях децата са били пренебрегнати от своите кръвни родители, а в други - са били отделени от животни по стечения на обстоятелствата. Всички те обаче са еднакво изумителни и разтърсващи.

Оксана Малая, Украйна, 1991 г.

Оксана има изключително тежка съдба. Когато е 8 години, момиченцето е открито в кучешка колиба, като според специалистите е прекарало там близо 6 години. Как обаче малката се е озовала при песовете? Оказва се, че родителите на момичето имат проблем с алкохола и в една студена вечер я оставят навън. Опитвайки се да се стопли, детето се сгушва в кучетата, а по-късно, изглежда, те са тези, които се грижат за нейното оцеляване. Когато Оксана е намерена, тя проявява много от реакциите на куче - движи се на всичките си крайници, оголва зъби и се опитва да лае. В речника на момичето не присъстват други думи освен да и не. След упорита работа със специалисти Оксана постига някакъв напредък, но той не е особено голям. Като по-възрастна тя работи в център за животни, но под контрола на други хора.

Мадина, Русия, 2009 г.

Случаят с Мадина много напомня този на Оксана. Тя е оглеждана само от един родител, който злоупотребява с алкохола. Заради липсата на внимание и грижи, а също и на комуникация с други човешки същества малката Мадина започва да се държи като единствените си приятели-кучетата. Въпреки сериозните проблеми, които момичето има, лекарите са на мнение, че то все пак може да започне да води нормален начин на живот, ако проговори.

Права, Русия, 2008 г.

Права е момче, което прекарва първите седем години от своя живот в стая, пълна с птици, без да комуникира изобщо с хора. Момчето е отглеждано само от майка си, която единствено го храни. Заради начина си на живот детето е възприело за нормално да чурулика и да размахва ръце. След като детето е открито, то е отнесено в специализиран център, където получава грижи от лекари.

Момчето леопард, Индия, 1912 г.

Според информацията въпросното момче е било отвлечено от леопарди, а три години по-късно е било открито заедно с техните малки. Момчето е върнато при кръвните му роднини, но поради прекараното време с животните той се бие, хапе и ръмжи. След задълбочена работа със специалисти момчето се научава да говори и да върви като човек, пише earthporm.

Лобо, Мексико, 1845-1852 г.

През 1845 година дете от женски пол е забелязано да препуска като див звяр заедно с вълци, които са го приели като част от глутницата. По-късно то е засичано да напада кози и да ги яде с останалите хищници. За последно момичето е засичано през 1852 година. Във всички от изброените случаи момичето е успявало да избяга бързо, поради което следите му бързо се губят.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати