За убийство на куче у нас – глоба!

Бездомни кучета

В Пловдив мъж бе осъден на 1 000 глоба и отнемане на оръжие, след като хладнокръвно уби на място бездомно куче и го остави да лежи на открито.

Убийството е станало на 22 юни тази година. Тогава приятел на извършителя Б.П. му се обадил, за да го помоли да му помогне да се справи с бездомно куче, което влизало във фермата му за отглеждане на патици в гр. Раковски. Той имал съмнение, че животното е нападнало птиците му.

Б.П. пристигнал на мястото и подгонил кучето с автомобила си. След кратко преследване успял да го настигне и го застрелял, след което спокойно напуснал мястото.

Кучето е открито мъртво в близост на стадиона в гр. Раковски от три деца. От мястото пристигналите полицаи са иззели две гилзи от ловни патрони. Експертизата е доказала, че именно огнестрелните рани и масивната кръвозагуба са станали причина за смъртта на кучето.

Извършителят притежавал ловен билет и разрешително за оръжието си, но те не оправдават постъпката му. Б.П. няма други престъпления зад гърба си и е освободен от наказателна отговорност.

С постановление на Районен съд-Пловдив на извършителя е наложена глоба от 1 000 лв и му е отнето разрешителното за оръжие, както и законно притежавания едноцевен ловен автомат, марка Байкал, с който е извършено деянието. Обвиняемият напълно признава за стореното и твърди, че съжалява.

Това е втората подобна глоба, наложена от Пловдивския районен съд тази година. Само преди месец жител на града бе осъден на 1 500 лв. глоба за това, че уби куче с брадва пред дома си.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати