Невероятната съдба на котето Винсент

Невероятната съдба на котето Винсент

Съдбата на котето Винсент от САЩ е доказателство за силата на вярата и връзката между човек и животно. Малкото животинче се ражда с рядък вид аномалия, при която задните крака липсват. Съдбата го изпраща в подслона за животни в Стори Каунти, където то среща своя агнел-хранител.

В приюта жена на име Синди Джоунс се влюбва във Винсент и се превръща в негов спасител. Тя решава, че ще му помогне и моли за помощ ветеринарите в болница на щата Йова. Екипът от ортопеди вземат решението да помогне на клетото животно, което дори не може да ходи само.

Така се стига до идеята в бедрените кости на Винсет да бъдат поставени импланти, които да излязат през кожата и да заместят задните му лапи. До момента едва 25 животни в света са подложени на подобна интервенция.

Операцията протича успешно, но възстановителният период е дълъг. Винсент обаче е силна котка и днес вече се движи сам наоколо. Изкуствените му задни крака ще бъдат удължавани заедно с предните, докато растат.

Любящата собственичка е щастлива, че котето ще може да скача и да прави всички нормални за една котка неща. Из дома ѝ Винсент пристъпва грациозно сякаш танцува. За котето ходенето е нещо ново и му носи огромно вълнение и неподправено щастие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати