miau.bg»Статии»Живини»Кучета-клонинги ще охраняват летища и митници

Кучета-клонинги ще охраняват летища и митници

Кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Китайските власти планират да построят най-големия център за клониране на кучета, коне и крави. Той ще бъде разположен в Тяндзин, на 200 км от Пекин.

Страната отдавна разполага с предприятие за клониране на кучета. Тази година различни страни поръчаха от компанията 550 нови животни. Те ще влязат в действие за пръв път в края на 2015 година, като бъдат пуснати в митниците и летищата им. Те ще бъдат натоварени със специални задачи.

В град Тяндзин китайските власти планират да построят най-големия център за животни в света. За него са планирани 200 млн. юана - около 30 млн. долара. Огромният завод ще има център за клониране, генна банка, лаборатории и научно-образователен изложбен център.

Водещата в Китай компания в сферата на стволовите клетки и биологичната медицина вече е подписала споразумение за построяването на сградата. За момента няма срокове, в които проектът трябва да бъде завършен. Новата фабрика в Тяодзин ще произвежда до 100 000 ембриони на телета годишно, като прогнозата е то да достигне до 1 000 000.

В последните години в Китай интересът към земеделските биотехнологии нарастна неимоверно. Фермерите не успяват да осигурят нужните количества говеждо месо за увеличаващата се средна класа и в периода 2000-2013 г цените му нараснаха три пъти.

Добитък

Поради това новият център ще клонира телета. Освен тях ще бъдат създавани и състезателни коне и кучета. Фокусът обаче ще е поставен върху производство на добитък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати