Отбелязваме Световния ден за защита на животните

Панда

На 4-ти октомври почитаме Световния ден за защита на животните. Решението този ден да започне да се отбелязва е взето през 1931 година.

На днешния ден природозащитни организации и зоозащитници насочват вниманието на обществеността към нуждата да бъде намалено насилието над животните.

Хуманно отношение трябва да се проявява не само към редки и екзотични видове, но и към тези, които са широко разпространени и срещаме всеки ден.

Всяко живо същество има право на живот и представителите на животинския свят не заслужават да бъдат бити, изтезавани и убивани заради нечии садистични нагласи.

На този ден природозащитните организации апелират към гражданите да не изоставят домашните си любимци на улицата, да не премахват гнездата на птиците и да бъдат по-внимателни при контактите си с животни.

Във връзка със Световния ден за защита на животните в София и Варна се проведоха шествия, припомнящи за проблемите на животните. Техните участници показаха на гражданите ужасяващото отношение на хората към животните.

Заради своята алчност и безразсъдство ние убиваме редки и ценни видове и унищожаваме техните местообитания. Всички участници в шествията призоваха тези порочни практики да бъдат прекратени, защото животните имат права, които трябва да се зачитат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати