Котка осинови четири таралежчета

Котка с таралежчета

Животните много пъти се държат по-хуманно и добродушно от самите нас и за това свидетелстват редица прочувствени истории. Такъв е и случаят на котката Соня, която преди време се превръща в истинска героиня в Русия.

Едва ли има руснак, който да не е чул за това самоотвержено животно, което въпреки стереотипите демонстрира майчинска загриженост и любов към безпомощни представители на вид, доста далечен от неговия.

Любвеобилната Соня смайва собствениците си и дори целия свят, като решава да осинови четири малки таралежчета. Всичко започва, когато четирите бодливи бебчета са открити от стопаните на писаната в крайпътна местност. Те били съвсем сами, а майка им била издъхнала малко по-далеч. Най-вероятно животното било сгазено от кола, докато се опитвало да прекоси пътя.

Когато стопаните на Соня забелязали малките безпомощни създания, веднага им станало ясно, че те нямат никакъв шанс за оцеляване, ако не бъдат спасени от някого. Ето защо отказали да губят повече време и ги прибрали в жилището си, където по това време вече живеела и наскоро родилата им котка.

Соня имала едно малко котенце и все още го кърмела. Първоначално стопаните ѝ нямали никаква представа как би могла да да реагира котката при вида на четирите бодливи създания. Но много скоро открили с изненада, че тя приема със същата майчина обич малките сирачета, които доста се различават от нейната рожба.

Соня започва да кърми таралежчетата и да ги топли. От своя страна, бодливите създания също приемат котката като своята нова майка и с удоволствие се гушкат в нея наред с котенцето ѝ. Благодарение на любовта и всеотдайността на котката тези малки душички успяват да оцелеят.

Напоследък такива случаи съвсем не са рядкост. Идентичен е случаят на колито Мак, отгледало малко прасенце. Пойнтерът Рекс стана известен с това, че отгледа бебе кенгуру, а лабрадорът Лиша се превърна в звезда, след като си осинови хипопотамче.

Не по-малко затрогващ е случаят на голдън ретривър, превърнал се в бавачка за мармозетка, както и историята на женския пойнтер Кийра, който за разлика от останалите четириноги си има малко бухалче.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати