miau.bg»Статии»Живини»Еноти постъпват в украинската армия

Еноти постъпват в украинската армия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12593
Еноти
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

С нови забележителни бойци може да се сдобие много скоро украинската армия, предава ПравдаРу. Има планове в бъдеще за сигурността да отговарят не само войници, но и еноти.

Идеята е тези средно големи бозайници да бъдат използвани за бойни инженерни цели. За целта те ще бъдат предварително обучени от специалисти. Всъщност в района на Харков вече се провежда такъв тип обучение. Животните придобиват умения как да търсят мини, което не е никак лека задача.

В момента едно от военните поделения в Харков е обитавано от енота Хук. Бъдещият боец обаче не е сам. Той живее заедно с половинката си - женския енот Алис, и се очаква съвсем скоро да се размножат. След като семейството си създаде потомство, то ще бъде обучено в намирането на експлозиви.

Енотите са издръжливи бозайници със специфично социално поведение. Те лесно се измъкват от опасност, но също като като кучетата и котките могат да заучават номера.

Множеството изследвания сочат, че енотите могат да запомнят информация в период до три години. Освен това те притежават свръхчувствителни лапи.

От украинската армия са много въодушевени от идеята си и тръпнат в очакване да разберат как ще се справят новите им ученици с поставените задачи. В случай че начинанието има успех, ще бъдат обучени още повече животни от вида.

Всъщност идеята на украинските въоръжените сили да обучават представители на животинския свят не е нова за света. Миналата година руските медии информираха, че военноморските сили на Русия отново ще започнат да обучават бойни делфини афала и морски котки.

Енот

Подготовката на бойни морски животни е практика, популярна още от периода на СССР. След като Съюзът се разпадна обаче, такъв тип обучения бяха преустановени. Докато Съюзът на съветските социалистически републики съществуваше, бойните морски животни са изпълнявали значими мисии.

Те служели като патрули на входовете на морските бази. Освен това са успявали да локализират водолазите на врага, както и да намерят мини.

Дресирани са били и делфини, действащи като камикадзета. Бозайниците били обучавани да се самовзривяват при корабите на противника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати