Оперират по спешност мечка, болна от рак

Оперират по спешност мечка, болна от рак

Мецана от Центъра за реадаптация на танцуващи мечки, намиращ се над Белица, ще бъде спешно оперирана. Здравето на 16-годишната Сейда е застрашено от тумор, който мечката има в корема си. Неотдавна след преглед със скенер стана ясно, че животното е болно от рак. Ето защо се налага да бъдат предприети незабавни мерки.

Очакваме на 6 август да пристигне професор Богдан Аминков, който да я оперира. Мечката ще бъде упоена и след това ще бъде извършена лекарската интервенция, сподели Васил Мадолев, който ръководи екипа в Центъра за реадаптация на танцуващи мечки.

Мадолев сподели още нещо, свързано със здравето на Сейда. Оказа се, че 16-годишната мечка има перде на окото, поради което се налага извършването на още една операция. Най-вероятно мечката ще бъде оперирана от специалист от Благоевград.

Възрастната мецана се намира в Центъра за реадаптация на танцуващи мечки вече шеста година. През 2009 година тя беше настанена там заедно с още две мечки - Наташа и Милена. Трите мечки пристигнаха от Сърбия.

Освен тях сега в парка над Белица има и други 25 мечки, за които Васил Мадолев гарантира, че са в добро здраве. Ръководителят не пропусна да спомене и че откакто приключи асфалтирането на проблемното 11-километрово шосе, все повече гости от страна и чужбина идват да видят животните. Обновената отсечка зарадва туристи и жители на района след десетгодишно очакване. Допреди това по целия път можеха да се видят опасни дупки и ями.

Радваме се на чисто нов асфалтов път, по който се минава безпроблемно. Стигаме за 15-20 минути от града до парка, а не за цял час, както бе преди, похвали се Мадолев пред СтандартнюзКом.

Ръководителят сподели, че откакто е налице новият път, всеки ден повече от сто гости идват да видят бившите танцуващи мечки. Освен това броят на посетителите нараствал с всеки изминал ден.

Заради окаяния вид на пътя миналата година дори се повия идея паркът за мечки да бъде изместен или затворен. Сега най-после центърът може да се развива успешно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати