Германия слага край на клането на бременни крави

Германия слага край на клането на бременни крави

Клането на бременни крави съвсем скоро може да бъде забранено в Германия. Статистиките показват, че повече от сто и осемдесет хиляди бременни животни от вида биват умъртвявани всяка година в страната.

За голяма част от неродените теленца се разбира, чак след като възрастното добиче е умъртвено и неговото разфасоване стартира. Ето защо правителството желае да тази практика да бъде преустановена, предава Die Welt.

По случая се изказа и федералният министър на селското стопанство. Кристиан Шмид от Християнския социален съюз е на мнение, че клането на бременни крави е напълно недопустимо. Експертът заяви, че той и съмишлениците му имат намерение да направят нещо по въпроса.

Федералният министър на селското стопанство зави още, че сегашното правителство има намерение да създаде нови правила. Освен това смята да направи надзора в кланниците. По думите му плановете са транспортирането на крави, които са в последната третина на бременността си, да стане незаконно.

В същото време обаче Кристиан Майър, който е регионален министър на селското стопанство в Долна Саксония, изкритикува Шмид за това, че реакцията му по въпроса е твърде забавена.

Ако новите закони, свързани с кравите, се приемат, със сигурност няма да е изненада за никого. Все пак млекодайните добичета във федералната република получават доста повече внимание отколкото техните събратя, живеещи на други места по света.

Припомняме, че в някои региони в страната фермерите, не просто се грижат с повишено внимание за кравите си, но дори им организират конкурси за красота.

За да се покажат във възможно най-добрата светлина, кравите се подлагат на ежедневни разкрасителни процедури като четкане на козината, сресване, къпане, втриване на шампоан и разбира се, на специално сушене.

Добичетата се глезят и със специално хранително меню, включващо отбрани продукти и билки. Само така те са готови да дефилират пред жури, което след като разгледа стойката и костната структура на кравите, определя най-голямата красавица сред тях.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати