miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Съвети при хранене на рибки Хелер

Съвети при хранене на рибки Хелер

Съвети при хранене на хелери

Хелерите са сладководни риби, които са сред най-популярните водни домашни любимци заедно гупите, скалариите, молинезиите, златните рибки. Те обаче са едни от най-добрите варианти за любителите на аквариумните рибки, особено ако са начинаещи в това си занимание.

Шарките на хелерите могат да бъдат най-различни – от маслено зелени до червени. Хелерите могат да раждат на всеки четири седмици. Да, те не пускат хайвер, а раждат живи рибки.

Много от любителите на рибките се чудят с какво да хранят хелерите. В следващите редове ще се опитаме да дадем подробен отговор на този въпрос.

Хелерите са всеядни. С удоволствие могат да консумират насекоми и растителност. В аквариума трябва да бъдат хранени с малки живи индивиди. Но имайте предвид, че и купената сушена храна за хелери от магазина, също ще свърши работа.

Уверете се обаче, че храната за рибки съдържа големи количества месни протеини.

Както вече стана ясно, хелерите са всеядни. Ако решите да им давате жива храна, може тя да е: червеи, дафния, скариди, ларви на комари или плодови мухи, тъй като те ядат почти всичко.

Хелерите ядат и много водорасли, или друга растителност. Така че не пренебрегвайте нуждата им от пресни треви.

Перфектният хранителен режим при хелерите съчетава протеини и растителност.

Когато подреждате аквариума си, не забравяйте да сложите много растения в аквариума, които ще осигурят част от храненията на хелерите. Разнообразната диета на рибките може да включва и замразени насекоми, люспи или гранулирана храна. Но не ви препоръчваме да ги храните с храна за котки или храна за кучета.

Хелер

Ако искате да ги храните с човешка храна за рибки, може да направите следното: парченца (нарязани на тънко) краставици, тиквички, броколи или грах бланширайте във вряща вода. След това може да ги дадете на вашите аквариумни рибки.

Хелерите са много красиви и непретенциозни рибки, подходящи и за новобранци. Те лесно се приспособяват към условията, които сте им осигурили и имат спокоен темперамент. Това е много важно, особено, ако планирате да отглеждате хелери в аквариум с други рибки.

В дивата природа хелерите живеят в топлите води край Мексико и Централна Америка.

Мъжките хелери могат да достигнат 15 см. дължина в дивата природа, а женските хелери – 13. Така че е важно да ги отглеждате в по-голям съд, за да могат да достигнат максималната си големина.

Ако искате да отглеждате рибки от този вид, вижте нашите обяви и цени за хелери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати