Необикновените животни, които скоро човекът ще заличи

Дутонг

Много биолози и учени от години алармират, че много от животните в околната среда са застрашени от изчезване. Някой от тях са много красиви, а други – със странен външен вид.

Соледон

Това малко животно е открито неотдавна в Куба и въпреки вида си, той не е гризач, а бозайник. Соледонът е много малък и често хората се заблуждават, че е плюшена играчка, но зъбите на това мъниче съдържат много силна отрова.

Морски дявол

Морският дявол е голяма бодлива риба, чийто външен вид е доста плашещ. Мъжките представители от този вид риба съществуват, само за да оплодят женските, след което умират. Долепяйки се до женската, мъжкият я опложда като губи очите, органите и накрая живота си.

Киви

Киви

Кивито е най-агресивната и своенравна птица, позната на съвременните учени. Тя е единствената птица, която има мустаци и може да надуши опасностите, подобно на кучетата. Яйцата на киви са много тежки и се равняват на една пета от теглото им.

Ай Ай

Ай ай

Ай Ай е бозайник, който използва ехолокация, за да ловува. Тези бозайници имат необикновено големи уши и очи, заради които жителите на Мадагаскар ги смята за демони. Местните хора казват, че среща с Ай Ай е лоша поличба.

Пингвин с жълти очи

Пингвинът с жълти очи е най-необикновения пингвин на света. Той обитава Нова Зеландия и гнезди в гората, вместо на плажа.

Птицечовка

Птицечовка

Птицечовката е сред най-застрашените от изчезване животни. Заради рядката ѝ кожа тя е преследвана и избивана от бракониери. Птицечовките обитават Австралия и Танзания. Те имат патешка човка, крака на видра, тяло на бозайник, отровни са и снасят яйца.

Лилавата жаба

Лилава жаба

Уникалната лилава жаба бе открита през 2003 година в Керала и вече е застрашена от изчезване. Тези жаби живеят на 4 метра под земята, като излизат на въздух само веднъж на всеки 2 седмици.

Дутонг

Това морско животно, което е подобно на морска крава и слон, може да стои изправено на опашката си и да подава глава над водата. Дутонгът е преследван от бракониерите заради маслото, месото и кожата си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#177422
Интересна статия иначе. :)
3
0
Потребител#177422
"Соленодонът не е гризач, а бозайник".

А гризачите не са ли също бозайници?! XD
4
1