Петте най-умни породи кучета! Провери дали и твоето е сред тях

Умно куче

Над 100 ветеринарни професионалисти дадоха своя глас за тези породи кучета – ако винаги сте вярвали, че вашето пухче притежава интелигентност над средната и присъства в този списък, значи вероятно не си измисляте! Все пак, кой не е бил надхитряван от Бордър Коли?

Голдън Ретривър

Голдън Ретривър е умно киче

Любимецът на тълпата със сигурност не разчита само на сладката си физиономия – зад нея се крие завидно голям мозък. Селектиран като ловна порода в миналото, сегашният Голдън е най-отдаденото семейно куче. Той се нуждае от усилени физически тренировки, за да изразходва излишната си енергия на правилното място и да не прави бели. Не се колебайте да се заемете с професионалното му обучение – със сигурност няма да ви разочарова.

Австралийска овчарка

Австралийска овчарка

Това е едно наистина отдадено куче, което няма да се откаже, докато не спечели любовта ви – дали с нежно присядане върху крака или директно скачане в скута ви. И неговите 30-килограмови телеса няма да се чувстват виновно за това. Освен за гушкане тази порода отлично се представя при уроци по послушание, състезания с препятствия, гонене на фризби, събиране на стада.

Пудел

Пудел

Не се заблуждавайте от елегантната визия на пуделчетата – те се разцъфват най-добре измежду стопани, които обръщат внимание над физическата и менталната им тренировка. Тази порода е особено успешна в състезанията с препятствия и послушанието. Извън спортните им постижения все пак не забравяйте, че грижата за козината е от особено значение за оптималното им здраве.

Немска овчарка

Немската Овчарка е изключително умно куче

Немската овчарка е адаптивна, безстрашна порода, създадена да защитава безрезервно своя стопанин. Тези кучета не случайно са незаменима помощ на полицаи и военни, но дори да не притежавате значка, ще ви служат добре. Лоялното и енергично куче ще е любимият ви спътник за експедиции в планината, игрите, тичането и всяка друга високоенергична дейност.

Бордър Коли

Бордър Коли - умно куче

Това са интензивно, здраво работещи кучета с много енергия. Способността им да налагат волята си над стада овце е тъй легендарна, че може да се прилага не само върху стада овце, но и за човешката публика. Не случайно призванието най-умно куче държи Бордър Колито Чейсър, успяло да научи над 1000 думи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати