Никога не храни кучето си с тези неща!

2 от 5 Снимки

2. Грозде

Гроздето и стафидите могат да бъдат изключително опасни за кучетата, а признаците и симптомите може да не станат видими до 5 дни след консумацията. Гроздето може да причини бъбречна недостатъчност и е изключително опасно за вашите домашни любимци. Свържете се с ветеринарен лекар, ако подозирате, че кучето ви е яло от плода, дори и да изглежда добре;

Ако сте горд собственик на куче, най-вероятно знаете, че никога не трябва да му давате да яде шоколад. Това е така, защото в сладкото изкушение има стимулант, наречен теобромин (подобен на кофеин), който е отровен за кучетата.

Количеството теобромин се различава в различните видове шоколад. Най-много от него има в черния шоколад, а най-малко е в белия шоколад. Стимулантът засяга главно сърцето, централната нервна система и бъбреците. Симптомите настъпват след 4 до 24 часа, след като вашето куче е яло шоколад.

Лакомството обаче далеч не е единствената опасна храна, която може да застраши здравето на любимеца ви. Някои от нещата, които съхранявате във вашия хладилник, може да са буквално токсични за вашето куче. Така че може би е време да преосмисляте идеята да захранвате четириногия си приятел с остатъците от вашата вечеря. Вижте в следващата галерия нещата, с които никога да не храните вашето куче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати