miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Боксерите разбират ли се с деца?

Боксерите разбират ли се с деца?

Боксерите разбират ли се с деца
Снимка: ruebe237/pixabay.com
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Всеки ще се съгласи, че за едно дете е добре да израсне с домашен любимец, за да се научи на толерантност, на грижа за другите и отговорност. Какъв по-подходящ приятел за детето може да има от най-добрия приятел на човека - кучето?

Още по-ценна може да бъде тази дружба, ако детето и кучето израснат заедно от бебешка възраст и за двамата, или домашния питомец да се превърне в идеалната бавачка за малкия човек в дома. Това е една чудесна перспектива, но преди да започнете да отглеждате боксер с бебе, трябва да се вземат предвид особеностите на отделните породи кучета и да се прецени коя е подходяща за такава цел.

Какво можем да кажем за боксерите и децата, подходяща ли е породата за съвместно съжителство с малчугани?

За да се прецени трябва да се вземат предвид много условия, на първо място възрастта и характера на кучето и неговите индивидуални особености, възрастта на детето - също.

Какво знаем за нрава на боксерите?

Това куче с основна мисия да бъде защитник има впечатляващо минало и заплашително изражение, но е истински клоун сред четириногите пазачи. Въпреки че гледа на работата си като защитник много сериозно, боксерът е винаги готов да играе, дори като възрастно животно. Това е една от подходящите му черти в полза на съжителството на боксера с деца. Взаимното забавление е гарантирано.

Боксер

Важно е обаче боксерът да е възпитан добре и социализиран, ако ще му бъде поверено дете, защото кучето може да стане и необуздано, ако бъде оставено без надзор при положение, че му липсва предварителна работа на стопанина, а това е опасно при отглеждане на малко дете.

Сред други породи, известни с шумния си нрав и непрестанен лай, боксерът се представя добре. Това животно не лае излишно, тихо е и е подходящо да съжителства в апартамент с деца, на които няма да пречи да почиват или учат.

Темпераментът на боксера, не може да бъде определен с една дума, нужни са много - той е уверено, самонадеяно, забавно, чувствително, активно, интелигентно, лоялно, буйно куче, което може да бъде агресивно, а може да е и плахо при запознанство с детето.

С една дума, то е подходящо куче за деца, но това зависи от тяхната възраст, от характера на животното и неговото възпитание. Детето може само да спечели от приятелството с кучето, ако и двамата са на една вълна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати