miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Грижи за австралийско келпи

Грижи за австралийско келпи

Грижи за австралийско келпи
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Сред работните породи кучета австралийското келпи заема доста централно място. То е не само работещо куче, а истински работохолик по природа. Става още с появата на слънцето и цял ден е на крак, заето с делата си, като не му пречи да работи до изнемога. Това го прави щастливо.

При този напрегнат и запълнен график е ясно, че австралийският овчар няма много свободно време, нито пък потребности да бъде обгрижван. Самото животно се грижи за останалите. Ако е добре социализирано, австралийското куче ще бъде добре разположено към други домашни любимци и ще проявява добро отношение към тях.

Съществува обаче опасност да се опитва да ги направлява както прави с овцете. За децата в семейството келпито също проявява грижи и внимание, но може да прояви и грубост, защото природата му е да направлява и ръководи останалите в стадото, а не да приема самото то рижите и вниманието на околните. Сътрудничество е подходящата дума, а не грижа, когато става въпрос за отглеждането на келпи.

Поради всички тези особености стопанинът няма задължението да извежда редовно на разходка своя помощник - овчар, или ако го прави това са по-малко случаи. Едно австралийско келпи няма да бъде достатъчно обгрижено по отношение на двигателна активност, дори да бъде оставено да тича няколко часа около игрището.

Ако после бъде затворено в апартамент, то може да се превърне в истинско бедствие. Разхвърляно и палаво, или депресирано куче и изпадащо в маниакални състояния - така може да изглежда австралийското келпи, ако живее в урбанизирана градска среда.

Келпи

Истинската грижа за австралийското келпи, която ще го направи щастливо куче на щастлив собственик и да живее във ферма или голяма къща с обширно пространство, сред работещи на полето хора, на които то е помощник.

Добре е келпи да има собствен дом, а стопаните му да имат животни, които хранят и гледат. Затова тази порода куче е подходящо основно за живот във фермерски дом. То ще бъде енергично и работливо в такава среда от ранна възраст до края на живота си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати