miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Характер и поведение на мини шнауцер

Характер и поведение на мини шнауцер

Характер и поведение на мини шнауцер

За всички домашни любимци, които се отглеждат като компаньони и приятели на стопанина, е от първостепенно значение характерът на животното и неговото поведение, защото изискването за лоялен, привързан и послушен спътник на човека е основното при избора на куче за домашен приятел.

Известно е, че животните, както и хората, имат свой индивидуален характер и темперамент и неговото опознаване става в процеса на съжителство, но все пак всяка порода има характерни черти, общи за всички нейни представители, и те са необходимата информация при избора на порода домашно куче.

На незапознатите с породата мини шнауцер ще се стори, че това малко и сладко джудже е беззащитно и неспособно да се противопостави на друго животно или човек. Това е грешна представа, защото малкият гном, който играе весело с децата в семейството и спи в скута на стопанина си, може да се превърне в зъл пазител, ако се появи заплаха за любимите му хора.

По характер мини шнауцерът е много съвестен и внимателен относно всичко, което засяга стопанина му. При намек за заплаха веднага става агресивен, въпреки тренировките и обучението, а в малкото си тяло носи дух на силно и голямо куче.

Мини шнауцерът е винаги нащрек и бдителен относно дома и стопаните. Той е общително куче и винаги влиза във взаимодействие с други себеподобни, не се бои да общува с по-едрите породи. Като поведение мини шнауцерът е много енергично, интелигентно и посветено изцяло на стопанина си.

Кучето само поема ролята на пазач на дома и останалите членове на домакинството. Мини шнауцерът никога не пропуска да се изяви като защитник на дома или стопанина. Това се дължи на темперамента му и естествените му качества на боец.

Мини Шнауцер

Наред с войнствените черти в характера на мини шнауцера, това компактно и симпатично кученце е чаровно, весело и много игриво. То е любящо, нежно и чувствително и изисква прояви на внимание и интерес от страна на стопаните си. При неглижиране може да прояви качества като кучешка агресия и непокорност. Има нужда от постоянно общуване и време, прекарано със стопаните. Отплаща се с много любов и истинска привързаност.

Прочете още за дресурата на мини шнауцер и още съвети при отглеждането на миниатюрния шнауцер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати