Може ли кучето да реши проблемите ни със съня?

Може ли кучето да реши проблемите ни със съня?

Всеки човек е чувал максимата, че кучето е най-добрият приятел на човека. Обяснението за това разбиране се дължи на факта, че четириногите спътници на хората от древни времена са били техни помощници в работата, пазачи на къщата и добитъка, вярна охрана на самите собственици. Те са лоялни, предани, верни и отзивчиви.

Наред с тези всеизвестни качества, от които стопаните им извличат и редица практически ползи, кучетата помагат на хората и в редица случаи, за които дори не си даваме сметка. Например със способността им да решават проблеми със съня, които често спохождат хората.

Наистина ли кучето може да реши проблем със съня на вас или на някой ваш близък? Да и нека видим как го прави.

Кучето намалява тревожността

Четириногият лаещ питомец в дома може да намали чувството за тревога и безпокойство и с това да улесни заспиването. Хората са си взимали куче, за да ги пази още в далечни времена и този избор дотолкова е влязъл в съзнанието ни, че днес тези животни веднага създават алюзия за защита и създават чувство на увереност и спокойствие. Ако кучето спи и в леглото на стопанина, това чувство се засилва и сънят е по-пълноценен.

Кучето ни дава чувство за защита

Дори когато лаещият ни питомец е от декоративна порода, той предупреждава за опасност със силния си лай. Дори малкото пале показва смелост, когато усети, че стопанинът му е в беда и у него се събужда инстинктът на защитник. Колкото по-близо стои домашният ни охранител до нас, толкова по-защитени се чувстваме. Ако спят до стопанина, те подпомагат отпускането му и бързото заспиване.

Кучето обича да се глези

Куче и проблеми със съня

Най-важният човек за това създание е неговият стопанин. И ако той му позволи близост, щастието на питомеца е пълно. Ако пък може да заспи до своя любим човек, то ще му отдаде частица от огромното си щастие и на него.

Кучето създава атмосфера на уют и топлина

Хубаво е да се спи на пухена възглавница и под мека и топла завивка, но това усещане не може да се сравни с топлината, която идва от четириногия ни другар. Дори фактът, че човек може да се грижи за кучето си, го кара да се чувства по-добре. Отплатата винаги се изразява в безусловна любов и преданост. Те могат да регулират и кръвното налягане.

Кучето гони депресията само с близостта си и така заспиването е леко и бързо. Неслучайно на хората, склонни към депресивни разстройства, се препоръчва да си вземат куче. То ще помогне на стопанина си, като прогони депресията му.

Не са малко причините, които могат да се изтъкнат, за да се види, че кучетата помагат при безсъние. За да се избегнат проблемите, които идват от недоспиването, един от лесните и приятни начини е да оставим кучето да спи в леглото ни. Това действие е в интерес на психическото ни здраве. Верният другар ще помогне на своя човек да пребори проблемите по-лесно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати