miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Френски породи кучета

Френски породи кучета

Френски породи кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за френски породи кучета, най-вероятно първото, за което се сещате е френският булдог. Той обаче не е единствената порода, която произхожда от Франция. Ето кои са най-известните френски породи кучета:

Папийон

За разлика от повечето кучета в списъка, които са започнали като работни кучета, малкият Папийон е бил създаден по време на Ренесанса във Франция, с цел да бъде куче-компаньон на благородните дами във висшето общество.

Тези щастливи, игриви дребни кучета кипят от енергия, лесно се дресират и често се справят отлично в повечето кучешкия спортове. Те могат да бъдат доста смели, често търсят внимание и са изключително гласовити.

Басет

Тези популярни кучета са се развъждали във Франция и Белгия с цел създаване на куче с къси крака и отлично обоняние. Заради острото си обоняние, Басет хрътките стават доста популярни сред аристокрацията, особено сред ловците. В днешно време Басет хрътките са известни с това, че са дружелюбни, лоялни и не изискващи много упражнения кучета, което ги прави популярен избор за домашен любимец.

Басет

Тези кучета обаче могат да бъда доста упорити, така че се запасете с много търпение за дресировката им. Те са известни с това, че обичат да си похапват, така че е особено важно да следите хранителния им прием и да им предоставяте възможност за упражнения, за да се избегне затлъстяване. Заради дългите им уши те често страдат от ушни инфекции, така че се препоръчва редовно да чистите и подсушавате ушите.

Пикардийска овчарка

Бергер Пикар кучетата са кръстени на региона Пикардия в Северна Франция, където породата съществува от стотици години. Тези овчарски кучета са били особено ценени заради издръжливостта, независимостта и инстинктите им. По време на Втората световна война броя им намалява значително, тъй като полетата, където са работили, са били унищожени. И до днес тази порода е сравнително рядко срещана.

Ако си търсите лоялно, интелигентно и обичащо приключенията куче, Бергер Пикар е вашата порода. Имайте предвид обаче, че те обичат да бъдат независими, така че ранната дресировка и социализация е особена важна ако не искате кучето ви да стане прекалено нервно и припряно.

Босерон

Босероните получават името си от парижкия район Ла Бос. Има доказателства, че тази порода съществува още от 16 век във Франция. Тези големи кучета традиционно са се използвали за отглеждане на добитък.

Босерон

Заради своята сила, размери, интелигентност и храброст тези френски кучета са били използвани по време на Втората световната война и и дори днес полицията ги ползва за търсене и спасяване на хора в екстремни ситуации.

Бриар

За бриарите се твърди, че са една от най-старите породи кучета, датиращи от 8-ми век. В миналото тези кучета са работили главно във ферми за млечни продукти в района Бри във Франция. Те са опитни пастири и са изключително добри в защитаването на стадата от хищници. Тяхната издръжливост, смелост и интелигентност ги прави незаменими по време на Първата световна война и породата им дори бива обявена за официално куче на френската армия през този период.

Въпреки че са главно работни кучета, бриар са известни с това, че са много внимателни и искат да угодят на стопаните си и да покажат любовта си. Те са разбират добре с деца, но не толкова с други животни.

Дог Бордо

Дог от Бордо, понякога наричан френски мастиф, е друга древна порода кучета създадена от римляните, които са използвали тези мощни кучета в битки и гладиаторски арени. Въпреки че традиционно са били ценени заради бойните си умения, към 17-ти век те често са били използвани от френските благородници като кучета пазачи и кучета-ловци.

Дог от Бордо

Породата е известна с това, че е изключително лоялна, със силни защитнически инстинкти и лесно се привързва към семейството си. Тя обаче не е много подходяща за хора, които си взимат куче за пръв път.

Френски булдог

Развъждането на тези кучета във Франция е започнало след като производители на дантели от Обединеното кралство са докарали със себе си булдози-играчки (миниатюрни версии на породата) по време на преместването си в северната част на страната. Там те са били кръстосани с други породи и крайния резултат е френския булдог, който се е станал особено модерен сред с богатите дами в Париж.

Известен с игривата си, любвеобилна природа, френския булдог се е превърнал в един от най-популярните домашни любимци. За съжаление, поради сплесканите им муцуни те са склонни към дихателни проблеми и да прегряват по-лесно от повечето кучета.

Голям вандейски грифон басет

Породата Grand Baset Griffon Vendéen (GBGV) се е появила във френския регион Вандея през 16 век с цел да се създаде издръжливо, решително куче-ловец, способно да събори дори едър дивеч. До началото на 20-ти век са признати две разновидности на Basset Griffon Vendéen - по-големият GBGV и по-малкият Petit Basset Griffon Vendéen. В наши дни тези кучета се срещат рядко извън родната им Франция. Те са известни с това, че са лоялни и се привързват силно, но могат да бъдат и мното упорити и се нуждаят от много кучешки упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати