miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета за заети хора

Породи кучета за заети хора

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12617
Бостън териер
Снимка: safepaws Pixabay
Бутилка за пиене на вода за кучета-37%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
16.50 лв.
Виж ››

Прието е, че кучетата са домашни любимци за хора, които водят активен начин на живот, а котките подхождат повече на домошарите. Но трябва да признаем, че има и мързеливи породи кучета за заети стопани.

Те не изискват чак толкова дълги и разточителни разходки навън. Освен това нямат проблем да си стоят вкъщи, защото обичат да спят и да мързелуват. Ето кои са кучетата за заети хора. Те могат да се отглеждат в градска среда.

Английски булдог

Може да изглежда, че тази малка порода е добра във всякакви неща, но в действителност английските булдог са просто мързеливи кучета, които не искат нищо повече от това да се излежават на дивана. Тези кучета се уморяват бързо, затова предпочитат да стоят на закрито. А фактът, че имат къса козина, която не изисква специални грижи, ги превръща в съквартирант, от който всеки има нужда.

Ши Тцу

Ши Тцу

Кучетата Ши Тцу са ​​онези малки, бързи приятели, които винаги стоят в краката ви. Малки и необичащи много откритите пространства, те са идеални, ако искате нуждата на вашето куче от движение да бъде ограничена до разходки из апартамента. Трябва обаче да ви предупредим: тяхната дълга козина изисква някои грижи.

Чау Чау

Това куче ще прекарва повече време на дивана от заетия си стопанин. Изключително мързеливи и чувствителни към топлина, кучетата чау чау предпочитат да стоят на закрито и да се охлаждат, вместо да тичат и да играят.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Тези умни и винаги щастливи кучета се разбират добре с всички, особено с досадните ви съседи. За разлика от други малки породи кучета, Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е много тих. Енергията му се изчерпва от няколко обиколки около къщата.

Басет

Басет

За разлика от другите породи кучета в този списък, нежният Басет е мързелив само когато е на закрито. След като бъде изваден, той започва да тича и да души/ В крайна сметка породата е създадена за лов, така че изобщо не би било честно да не може да се даде воля на инстинкта. Когато обаче получава ежедневната си порция от разходката, той влиза спокойно и тихо в къщата. Похвално е също, че се разбира добре с други животни.

Мопс

Игрив и винаги забавен, мопсът не се нуждае от прекалено много занимания, за да се забавлява. Чувствителен към екстремни температури и склонен към здравословни проблеми, мопсът е много щастлив, ако му бъде позволено да се забавлява из къщата. Но внимавайте - мопсът също е склонен към затлъстяване.

Мини Пинчер

Идеален другар апартамент. Затворено в стаята, кучето няма да прави нищо, освен да се загнезди на дивана и да заспи за седем до осем часа. Твърде малко склонен към болести и лесен за грижи, не е изненада, че мини пинчерът е популярен сред тези, които живеят в апартамент. Той е подходящо куче за заети хора.

Бостън териер

Подобно на булдога, бостън териерът е малко, компактно, приятелско и лесно за дресиране куче. Вътре Бостън териерът е доста бездействащ, консумирайки цялата си енергия навън, когато е изведен на кратка разходка. А малкият му размер го прави идеално куче за апартамент

Тибетски мастиф

Тибетски шпаньол

Макар и не твърде мързелив, тибетският шпаньол - любопитен и винаги нащрек - не се нуждае от много активност. Кучета, които обичат да седят в скута ви, тибетските шпаньоли са щастливи, ако са в къщата, където не е прекалено горещо и могат да спят в краката ви. Освен това малкият им размер гарантира, че те могат да се поберат във всеки ъгъл на къщата.

Булмастиф

Въпреки предразсъдъците, булмастифулът е много лениво масивно куче. Спокоен, тих, тих и да, мързелив, булмастифулът не се нуждае от много движение, когато е в къщата. Докато има къде да спи, той е много щастлив. Единственият му проблем? Трябва да убедите съквартирантите си да приемат куче над 45 килограма у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати