Име за чихуахуа

Име за чихуахуа

Чихуахуа е популярен домашен любимец и подходящо куче за апартамент. Смел, пълен с живот, горд и авантюристичен, този четириног приятел обича човешкото внимание. Чихуахуа е благодарен и пъргав любимец, но може да бъде много голям инат, ако не е обучен правилно. Кучетата чихуахуа често се бъркат с пинчер и мини пинчер, но въпреки големите прилики това са отделни породи.

Характер на чихуахуа

Това е лоялно куче, което се привързва много към господаря си. Позволете му да общува възможно най-много. Някои може да изглеждат малко упорити кучета, но са интелигентни, учат се бързо и реагират добре на твърдо, но деликатно обучение. Може да е трудно да го научите да не прави бъркотия в къщата. Не му позволявайте да прави неща, които не бихте позволили на голямо куче, като скачане върху хора например.

Обучение на чихуахуа

Трябва да се заемете с обучението на чихуахуа от най-ранна възраст и да не се позволявате размера на кучето да ви подвежда. Бъдете деликатни към обучението му, но също строги и постоянни. Колкото и да е приятно кучето с тегло 2, 5 кг да сложи лапи на крака ви, когато се приберете от работа, ако го позволите, то може да има много проблеми с поведението, като ревност, агресия към други кучета или понякога дори към хора и ще стане несигурно в присъствието на непознати. 

Около непознати, той ще следва господаря си на всяка крачка, възможно най-близо. Куче чихуахуа, което има впечатлението, че то води господаря си, може да скочи върху децата и да ги изплаши. Като цяло тази порода не се препоръчва за деца не защото не биха били добри с тях, а защото хората се отнасят към малко чихуахуа по различен начин в сравнение с голямо куче.

Това, от своя страна, разглезва палетата и им дава усещането, че всичко им е позволено. Разбира се, то подобно явление пречи на добрата кучешка дисциплина. Не позволявайте на дребното куче нищо, което не бихте позволили и на куче от едра порода.

Име за мъжко чихуахуа

Грижи за чихуахуа

Малките кучета се водят по-малко на разходка, като хората вярват, че получават достатъчно от движението, като обикалят къщата през целия ден. При отглеждане на чихуахуа обаче трябва да знаете, че разходката на кучето предполага повече от движение. То стимулира ума и задоволява инстинкт, който имат всички кучета. 

Поради тези причини малките породи кучета като чихуахуа са склонни да станат асоциални, шумни, защитни и нестабилни към хората, които не познават. Затова разхождайте кучето често и се грижете то да е добре облечено през зимата. Ако кучето е с дълъг косъм, трябва да се грижите и за козината му.

След като сте се запознали с особеностите на породата, може да изберете и име за чихуахуа. Ето нашите предложения:

Име за мъжко чихуахуа

1. Чико

2. Макс

3. Бъди

4. Чико

5. Роки

6. Майло

7. Джак

8. Гизмо

Как да кръстя чихуахуа

9. Бейли 

10. Чарли

Име за женско чихуахуа

1. Кики

2. Лола

3. Дейзи

4. Лили

5. Люси

6. Луна

7. Клоуи

8. Зоуи

9. Рокси

10. Роузи

Това са нашите идеи за име на куче чихуахуа. Да имаш такъв любимец е голяма привилегия, но изисква грижи и внимание. Ако пък все още нямате подобен дребосък, вижте обяви и цени за чихуахуа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати