Каква прическа да направим на йоркширски териер

Прическа за Йоркширски териер
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Йоркширският териер е малко пухкаво кученце, което ще се превърне в неизменна част от вашето семейство. Но така, както се грижите за вашата прическа или за външния вид на децата си, трябва да положите грижи за козината на йоркширския териер.

Тези кучета имат чудесна, дълга и лъскава козина, която се нуждае от специфични грижи, за да продължи да блести.

Все пак, ако се чудите какво да я правите, може да пробвате някоя от тези прически за йоркширски териери.

Повечето снимки на йоркширските териери показват кучета с дълга козина и панделка на главата. Но има и други възможни прически, които може да пробвате на домашния си любимец.

Все пак двете най-популярни прически за йоркширски териер са или дълга козина, или късо подстригана.

Йоркширски териер с дълга козина

Това е най-често срещаната прическа, с която ще видите Йоркита в сайтовете или книгите за кучета. Дългата прическа, която прилича на течаща вода, е отличителен белег на породата.

Йорки

Ако искате да запазите дългата и красива козина на кучето, имайте предвид тези неща:

Постигането на дълга, блестяща козина изисква посвещение и грижи за йоркширския териер. Вашето Йорки се нуждае от ежедневно ресане, ежеседмично къпане и редовно подстригване.

Ако планирате вашето куче да участва в състезания, например, трябва да поддържате козината му в наистина добро състояние.

Задължително е да сложите панделка отгоре. Може да изберете между една или две опашчици, но само по себе си е задължително да има.

Някои Йорките имат козина, която е мека. За съжаление, меката козина лесно се цапа, по-трудно е да се поддържа чиста и се къса по-лесно.

Затова вероятно не си заслужава усилията да водите кучето на груминг студио. В такъв случай ще е най-добре да се примирите с куче с къса козина.

Йоршкирски териер с къса козина

Алтернативата на дългата козина очевидно е късата. Погледнете малко Йорки и ще добиете представа за какво става въпрос. За тази прическа за йоркширски териер се нуждаете или от професионален грумър, който редовно да подстригва кучето, или вие да го направите. Особено внимание обърнете на козината около лицето.

Малко йорки

Между другото късата фризура се поддържа по-лесно.

Ако се насочите към тази прическа за йоркширски териер, трябва да имате предвид:

Късата козина означава по-малко грижа за кучето. Ако обичате кучетата, но не ви се занимава с поддържането на сложни прически, изберете този вариант.

Вероятно ще ви е необходим професионалист, за да постигнете вида, който искате.

Късата подстрижка не премахва задълженията ви към грижата за козината. Ще трябва да решете кучето си всеки ден или през ден, да го къпете всяка седмица. А на груминг ще трябва да го водите на месец или два.

Която и от двете визии да изберете, важното е да обичате кучето си от сърце.

А ако още нямате такъв домашен любимец, вижте тези обяви за йоркширски териер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати