miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»С домашни любимци в градския транспорт

С домашни любимци в градския транспорт

С домашни любимци в градския транспорт
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Трябва да се отбележи веднага, че за обществен транспорт се счита използването на метро, ​​тролейбус, трамвай, автобус.

Според Правилата на метрото малки кучета и котки, както и кучета водачи на каишки е разрешено да се транспортират със специален сертификат. Малките кучета и котки могат да се транспортират само в специални клетки.

Транспортирането на домашни любимци с градски градски транспорт се регламентира и установява със съответните решения, решения или решения на градските съвети за всеки град поотделно. Според някои правила в градския транспорт големите кучета трябва да са на къса каишка, а кучетата, които са потенциално опасни, трябва да бъдат леко упоени. Котките могат да се возят в затворени клетки или да носят в раници. Малките кучета също се транспортират в затворени клетки или в ръцете на собственика.

Топ съвети за пътуване с домашни любимци

За да избегнете неудобните моменти, уверете се, че вашият домашен любимец е в подходящо психическо състояние и е достатъчно спокоен, за да предприемете тази крачка. Също така не забравяйте да му осигурите достатъчно време преди пътуването, за да е ходил по малка и по голяма нужда. Подобни пътувания често провокират стресови реакции в животните и поради това е добре да сте екипирани - носете със себе си специални пелени за животни, така че да не изпаднете в неприятна ситуация.

Дори вашият любимец да е много малък и да планирате да го пренесете на ръце (уверете се че правилата на съответния обществен транспорт позволяват това), носете за всеки случай и някаква превозна чанта или клетка. Възможно е пътуването да направи животното по-буйно и да е трудно да го удържите, което може да бъде опасно за вас, за останалите пътници, а и за самото животно. Затова, за всеки случай носете винаги със себе си клетка или раница, в която да го поставите.

Котки в градския транспорт

Някои животни са по-спокойни, ако са в ръцете на собственика си, чуват гласа му през цялото време и усещат миризмата и тялото му. Но в една непривична ситуация, каквато за домашния любимец е пътуването в обществен транспорт, поставянето в клетка може да се окаже по-успокояващо, защото усеща граници и има малко пространство, в което да извършва ограничени движения.

Винаги вземайте прясна вода и храна за вашия домашен любимец, особено ако планирате по-дълго пътуване. Животното най-вероятно няма да е достатъчно спокойно, за да яде и пие, но след като мине известно време, може да се успокои и да усети такава нужда. Ако му я осигурите - това допълнително ще го накара да се усети по-спокойно.

В много топли дни (ако можете) опитайте да пътувате рано сутрин или вечер, когато е по-хладно. Много ниската или много високата температура освен дискомфорт може допълнително да допринесе за по-високите нива на адреналин и съответно стрес за вашия домашен любимец.

Ако вашето куче или котка е нервен или неспокоен пътник, една лека добавка за успокояване на безпокойството при пътуване може да бъде добра идея. Тук бъдете много внимателни и се консултирайте с ветеринар за количеството и вида на съответния препарат, защото по-голяма доза от подобни медикаменти могат да се окажат и животозастрашаващи.

Ако пътувате с куче в кола, правете редовни почивки, за да оставите вашият любимец да се раздвижи и да се облекчи.

Когато пътувате с обществен транспорт, винаги бъдете внимателни към другите пътници. Поддържайте домашния си любимец възможно най-спокоен и в случай че превозвате със себе си куче, не му позволявайте да нарушават пространството на други хора, особено ако пътникът, който е най-близо до вас, е нервен или има алергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати