miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Защо котката ти яде трева?

Защо котката ти яде трева?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Котките са хищници, но това не им пречи понякога да проявяват интерес и към растителната храна. Дори и да не сте стопани на котка, със сигурност сте виждали писани, които си хапват зелена тревичка.

Този навик на мъркащите ни приятели винаги ни е правел впечатление. Много от нас дори се чудят дали не е свързан с проблем при животното. Зооспециалистите обаче обясняват, че той е съвсем нормален.

Предполага се, че котките ядат трева по две основни причини. Едната е, че те се нуждаят от разнообразна храна, съдържаща витамини, минерали и фибри.

Ако те могат да си набавят тези елементи от обичайното си меню, съвсем естествено е да ги търсят на друго място. По този начин нормализират функциите в тялото си и се предпазват от проблеми като запек например.

Другата причина, подтикваща котаните към дъвчене на трева, е желанието да пречистят организма си. Както знаете, тези същества са много взискателни към хигиената и тоалета си.

Котка

Почиствайки се многократно всеки ден, те поглъщат косми. Консумацията на растения, от своя страна, им помага да се отърват от ненужното в стомаха им.

След като разяснихме този въпрос, вероятно сами си давате сметка, че е добре да има нещо зелено около вашата писана. Ако не желаете да напада цветята ви, потърсете в зоомагазин тревички за котки. Там ще ви предложат най-добрите варианти, които да са от помощ за вашето котаче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати