Храните, които ще гарантират пухкава и гъста козина на котката ви

Котешка козина

Освен хранене и внимание котките изискват и грижа за тяхната козина. Красивото кожухче на вашия домашен любимец е гарант за неговото здраве, както и за това, че той ще получава много прегръдки.

За да е гъста, блестяща и здрава козината на котето ви, трябва да я почиствате от всички малки боклучета, които се заплитат в нея (важи особено за котаните, живеещи навън), а и да я сресвате ежедневно.

Правилното хранене също е определящо за здравето на вашето коте и неговия външен вид. Ако животното е болно или не приема достатъчно разнообразна и пълноценна храна, това започва да редуцира във външния вид на котето. То изглежда проскубано, с рехава козина без блясък.

Какво точно обаче трябва да съдържа менюто на вашия домашен любимец, за да е красива и лъскава козината му?

1. Храна от висок клас

Котешки храни

Евтините котешки храни често пъти съдържат зърнени култури, към които котките са алергични. В резултат на реакцията козината на домашния ви любимец може да оредее или дори по тялото на животинчето да се появят плешиви петна. Храните от висок клас, освен че ще ви помогнат да избегнете този момент, ще ви спестят и даването на допълнителни витамини за красива козина, тъй като тези ценни вещества се съдържат в тях.

2. Рибено масло

Рибеното масло е една от най-ценните хранителни добавки за котки. То ще допринесе за сгъстяването на козинката на котето ви, но това ще е само един от множеството му положителните ефекти. То ще подсили цялостно имунитета на животинчето и ще се погрижи за зрението, костите и кожата му.

3. Риба

Храни за котки

Ако сте почитатели на домашната храна, можете да давате на своя любимец и сготвена риба като риба тон или сьомга са за предпочитане. Те обаче не бива да са подправени, защото подправките могат да раздразнят чувствителното котешко стомахче. Не ви съветваме да давате на животинчето кости от риба, защото също са опасни за писаните.

4. Хранителни добавки с таурин

Те се заздравяват не само козината на котката, но и нейните кости, зъби, кожа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати