Как влияе преместването на котката?

Котка

Смяната на дома е голямо предизвикателство за всички членове на домакинството – в това число и вашата котка. В деня на преместването си набележете стая в новия дом, където да поставите всички котешки вещи – панички за храна и вода, котешка тоалетна, легло, играчки, къщичка и т.н.

Предупредете всички останали обитатели да не притесняват животното, тъй като е добре в първите дни да бъде оставено на спокойствие вътре. Иначе ще има желание да избяга при първото открехване на вратата.

При влизането в новата къща котката ще пожелае да изследва абсолютно всичко, както когато осиновявате ново животно и то проучва територията през първите си дни.

Би спомогнало да предоставите на котето малка територия за проучване. Може да улесните процеса на адаптация, като в новия дом присъстват стари мебели и други предмети, които вдъхват сигурност на животното.

Котка

Вероятно ще отнеме няколко часа на котката да разузнае новото място, за да може да се отпусне и да се почувства вкъщи. Това ще спомогне и да научите животинчето да живее предимно в затворени пространства, ако преди това е обитавало основно градината ви.

Изчислено е, че са нужни стабилни две седмици за пълното свикване на животното с новия му дом. През този период го хранете по малко и често, като не се отклонявате от рутината му.

Разпространете миризмата на котето из къщата. За целта натъркайте бузките на лицето му с мека кърпа, за да оберете миризмата от жлезите в тази област, след което разтрийте кърпата на различни места из къщата – мебели, стени и входове. Повтаряйте процеса, докато не установите, че котката самостоятелно започва да се отърква в повърхностите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати