Характер и поведение на скотиш фолд

Характер и поведение на скотиш фолд

Някои хора са жадни за любовта на своите домашни питомци. На същото определение отговарят и някои от животните, които са отглеждани в домовете на хората. Този факт е в състояние да създаде истинска симбиоза между стопанина и неговия домашен любимец.

Едно от животните, способно да създаде забележително силна връзка със своя стопанин е шотландската клепоуха котка. Това се дължи на характера на мъркащата пухкава топчица.

Скотиш фолд е порода, която опровергава мнението, че котките са същества, които не обичат прекаленото внимание на околните, самодостатъчни са си и не страдат от отсъствието на стопаните. Представата за дистанцираната от всички околни домашна котка, която предпочита да се излежава някъде по-встрани от шумната компания на стопаните е нарушена напълно, когато става въпрос за шотландския фолд.

Това меко, пухкаво и прилично на плюшена играчка живо същество е невероятно любвеобилно. То е много общително и обича да бъде в компанията на хората, които го отглеждат. Много лесно се адаптира към нова среда и свиква с други домашни любимци. За разлика от много други породи котки, които не понасят детската глъчка, скотиш фолд няма нищо против децата в дома и с удоволствие участва в игрите им.

Скотиш фолд

Тези котки бързо свикват със стопаните, привързват се силно към тях и често спят на колене им. Понякога се държат като истински клоуни и просят нещата, които искат да получат.

Както за децата в дома, така и за възрастните е много полезно това, че по характер скотиш фолд са много спокойни котки. Трябва обаче да се има предвид, че са особено упорити, ако си наумят нещо, затова стопанинът много внимателно трябва да се отнася към тази черта и да регулира твърдо поведението им, когато настояват упорито за нещо, което искат.

С търпение и любов съжителството със скотиш фолд може да бъде отлично, стига да не се прилага наказанието като част от отношенията. То не работи изобщо, но пък може да разреши завинаги любовта и доверието на котката към нейния стопанин.

Най-добрата тактика е да се заложи на качествата на шотландката котка като игривост, дружелюбност и нужда от внимание и обич.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати