14 породи малки котки, които цялото семейство ще обича

14 породи малки котки - Японски бобтейл

Търсите да донесете вкъщи нов пухкав приятел, но вашето жилище е твърде малко, за да може един голям домашен любимец да тича свободно?

Може би осиновяването на котка от дребна порода е най-добрият вариант за вас. Тежащи не повече от 5 килограма, малките котки могат да донесат вълнение на вас и семейството ви, без да се нуждаят от твърде много място.

Някои от тези малки породи са доста независими и обичат да ги оставят на спокойствие, докато други ще бъдат вашият нов любим приятел за гушкане.

Но не се заблуждавайте от техния размер. Тези котки са много бързи и силни, което ще ви накара да преосмислите всякакви стереотипи за малките им размери.

Абисинската котка е малка порода

Ето го и списъкът:

1. Абисинец (Abyssinian)

Абисинската порода са много любопитни котки, съобщава Purina. Те също така обичат да си присвояват предмети, които предизвикват интереса им, така че по-добре пазете нещата си добре скрити.

2. Американски кърл (American Curl)

За разлика от други котки, американският кърл няма нужда да ви моли за внимание като вдига шум, твърди CatTime. Един поглед от страна на това сладко и малко личице и ще им дадете всичко, което поискат.

3. Бирманска котка (Burmese Cat)

CertaPet нарича бирманската котка социална пеперуда, защото те се привързват силно към стопаните си. Тази характерна черта ги прави идеални домашни любимци за цялото семейство.

4. Корниш Рекс (Cornish Rex)

Корниш Рех е малка котка

Не се притеснявайте, че ще се появите на работа, покрити с котешка косми, тъй като според Асоциацията на The Cat Fancier (CFA), при Корниш Рекс котките има минимален косопад.

5. Дуелф котка (Dwelf Cat)

Ако искате да прекарвате много време с новата си котка, Дуелф котката е идеалният избор, тъй като те са изключително общителни и изискват много внимание.

6. Японски бобтейл (Japanese Bobtail)

Японският бобтейл е една от най-комуникативните породи от списъка, съобщава VetStreet. Можете да очаквате от тях да мяукат или да писукат, когато искат нещо.

7. Яванска котка (Javanese)

Яванска котка ще обича да прекарва времето си с вас, независимо дали това означава маратон на Анатомията на Грей в скута ви или гушкане в леглото, докато си четете.

8. Лаперм котка (Laperm)

Котката Лаперм може да се отглежда в малки жилища

PetMD съветва да държите скъпия си китайски сервиз далеч от лапите на лаперм котките. Те са особено активни и със сигурност ще се изкачат на най-високия рафт на вашия дом.

9. Мънчкин котка (Munchkin)

Ако притежавате други домашни любимци, Мънчкин котката ще се разбира прекрасно с тях и определено може няма да изостава по време на игра въпреки късите си краченца.

10. Ориенталска дългокоска (Oriental Longhair)

Ориенталската дългокоска обича компания, така че ако ви се налага да прекарвате по-голямата част от деня си на работа, може би трябва да си вземете две от тях.

11. Сиамка (Siamese)

Сиамска котка

Кръстосаните сиамски котки са често срещани сред вида си и ако трябва да бъдем честни, това ги прави още по-възхитителни.

12. Сингапурска котка (Singapura)

Сингапурската котка, подобно на кучето, има пълно доверие на стопанина си.

13. Сомалийска котка (Somali Cat)

Сомалийската котка е котка с дълги косми, които падат много, така че не забравяйте да ги решете редовно.

14. Турска ангорка (Turkish Angora)

Турските ангорки имат склонност да имат очи със странен цвят - обикновено едно злато и едно синьо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати