miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Трите типа проблемно поведение при котките и как да се справите с него

Трите типа проблемно поведение при котките и как да се справите с него

Котка

Обожаваме ги, защото са пухкави, изумително сладки и мили. Това са котките, които са домашни любимци с характер. И според това каква си вземеш, зависи по какъв начин ще се справиш с поведението ѝ.

Всеизвестен факт е, че котките са гальовни и искат непрекъснато внимание от своите стопани. Ако не го получат, показват лошата си страна и днес ще ви кажем как да се справите с нея.

Ето какво кои са основните три типа проблемно поведение при котките! Продължете да четете и узнайте как да се справите с котешкото проблемно държание.

1. Капризи – ако сте имали късмета да попаднете да вироглава порода, която има собствени правила, които следва, без да слуша който и да било, ще разберете, че това изобщо не е късмет. Тя не признава забрани и прави каквото си науми. Ето защо, ако усетите, че котката ви проявява капризен характер, проявете внимание, поиграйте с нея, покажете ѝ нежност и любов. Само така ще надвиете този инат.

2. Бели – когато котката започне съзнателно да прави бели, да се търкаля в боклука, да го разпръсква навсякъде и да върши всякакви поразии, значи търси вниманието ви. Тя е твърде игрива, има прекалено много енергия и ако не ѝ помогнете да я изразходи, намира свои начини, които може и да не ви харесат. За да станете приятели, започнете да ѝ говорите, да си играете с нея, да я галите и чешете.

Котките проявяват проблемно поведение понякога

3. Мрънкане – ако котката ви мяука за щяло и нещяло, и непрекъснато си проси внимание, то тя не е досадна. Тя е котка. Вие сте нейни стопани и тя иска вниманието, което ѝ се полага. Купете ѝ котешки играчки, отделете време за игри помежду ви, бъдете до нея, за да ѝ покажете, че има стопанин, който я обича и който ще се грижи за нея. Тогава, непрестанното мяукане ще спре, защото тя ще бъде сигурна, че това е нейният дом и ще се чувства сигурна в него.

Единственото, от което има нужда една котка е внимание и грижи. Тя си мисли, че цялото ви време трябва да бъде посветено на нея. Е, щом сте си взели такъв домашен любимец, трябва да понесете отговорността. Осигурете ѝ топлина и уют, и тя ще ви отвърне със същото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати