Miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Как да изберем шампоан за котката?

Как да изберем шампоан за котката?

ХрисиХриси
Новак
5610
Къпане на котка

Всеки стопанин обожава пухкавата топка косми, която го чака да се прибере всеки ден, която се гали и умилква, търси непрекъснатото му внимание. Котките са едни от най-красивите домашни любимци с изразен характер, които изобщо не обичат... да се къпят.

Претенциозните косматковци никак не обичат водата, но ако си вземете коте и особено ако го гледате вкъщи, трябва да го научите да влиза спокойно в банята. И нека предположим, че сте успели, време е да направите и правилен избор на котешки шампоан. Но как да изберем шампоан за котката?

Добрият котешки шампоан трябва да бъде против бълхи. Тези вредите, които тормозят и животното, и стопаните му, изчезват след няколко измивания с качествен шампоан. Тези продукти са специални и съдържат вещества, които гонят бълхите, а същевременно с това правят котешката козина мека и пухкава, не предизвикват сълзене в очите и действат успокояващо на котката. Шампоаните са създадени така, че да не предизвикват алергии и странични ефекти у животните.

След като нанесете котешки шампоан, той трябва да се разпени добре и да постои около 10 минути. Важно е после да го изплакнете хубаво, за да не остане по козината, която вероятно ще бъде облизана от котето. Изсушете добре любимеца си, когато вече е чист.

Може да се допитате до ветеринар за честотата на къпанията, както и за самия шампоан преди да го купите. Има марки с доказано име, които се отличават с високо качество, унищожавайки действително бълхите. Освен това, трябва да вземете шампоан според индивидуалните характеристики на любимеца си.

Ако котката ви е много чувствителна или склонна към алергии, не може да купите който и да е продукт. Шампоаните за домашни любимци може да се закупят от всяка ветеринарна клиника, аптека или зоо магазин. Служителите и консултантите там също могат да отговорят на въпросите ви.

Ако имате познати и приятели, попитайте и тях. Има форуми и куп други начини да черпите и обмените опит с други стопани на котки, в случай че не сте сигурни за нещо около начина ѝ на отглеждане. Изберете най-доброто в която и да сфера, за да се радвате да щастлива котка, която ви чака с нетърпение вкъщи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest