Miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Колко често уринират котките?

Колко често уринират котките?

Котешка тоалетна

Важно е да следите количеството урина, което вашата котка отделя. По този начин може да установите на време, ако тя страда от някаква болест или синдром.

Ако използвате котешка тоалетна, която абсорбира изпражненията, можете да забележите мокрите петна. Една котка на средна възраст отделя около 3 шепи урина на ден.

Редовното почистване на котешката тоалетна е от изключително важно значение. Ако котката уринира нередовно или урината и е по-тъмна и с лоша миризма, може да страда от инфекция на пикочните пътища, бъбречно или чернодробно заболяване или захарен диабет. Всичко това може да бъде и симптом за артрит, който прави ходенето до тоалетна и изхождането изключително трудно.

Запушването на уринарния тракт алармира за незабавно посещение при ветеринар. Това заболяване може да се излекува, но времето има огромна и важна роля. Котката трябва да получи помощ колкото се може по-бързо, защото могат да се развият фатални усложнения. Част от симптомите са напрежение по време на изхождане, но без никакъв резултат, плачене по време на уриниране и често ходене до тоалетна.

Котка

В най-лошия случай вашата опашата домашна любимка може да страда от урологичен синдром. Това представлява група от симптоми, които включват кръв в урината, болка по време на уриниране, чести опити за изхождане и по-рядко – пълно запушване на пикочния канал.

Не забравяйте да следите отделянето на урина от вашата котка всеки ден. Не отнема кой знае колко време и може да ви помогне да реагирате по-бързо, ако нещо ви притеснява.

Също така е много важно да сменяте тоалетната на всеки 24 часа. По този начин не само ще поддържате добра хигиена, но и ако се появи някакъв притеснителен индикатор за проблем, ще можете да реагирате на време.

Котки

Отглеждането на домашен любимец е както приятна, така и отговорна задача. Също както ние хората спазваме лична хигиена и посещаваме лекар, ако нещо не е наред със здравето ни, трябва да помагаме и на котката да се чувства добре. Ние сме отговорни за това, тя да се храни балансирано, да се ваксинира на време и да расте здрава и щастлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest